Diamantová gaba



Objednat

Oolong plný zdraví prospěšné gabaronové kyseliny.

Lístky čaje Gaba se vystavují působení dusíku. Čaj zpracovaný touto technologií se vyznačuje vysokým obsahem neproteinové gama-aminomáselné kyseliny Gaba, která blahodárně působí na lidský organismus. Tento výrobní postup vymyslel v Japonsku roku 1987 Dr. Tsushida Tojiro v Japonsku.

Charakter čaje:
List
  • vzhled: bronzově hnědý, pravidelně svinutý do drobných kuliček
  • vůně: připomíná zahradní bobulovité ovoce a po chvíli i pečený perník
  • vylouhovaný list: voní po květinách, kávové sedlině a připomíná i vůni pečeného drůbežího masa,
Nálev
  • barva: jantarová
  • vůně: navinulá, připomíná meruňku, citron i málové sušenky
  • chuť: připomíná zcukernatělý med, mandarinku i citronovou trávu, se stopou kvalitního dýmkového tabáku
  • dochuť: příjemně silná, sladkokyselé gabaronové tóny
Příprava
  • množství listu: 5-7 gramů čaje na 0,5 litru
  • teplota vody: 90–100 °C
  • délka louhování: 2-3 minuty
  • počet nálevů: 3
  • vhodný i pro Gong Fu Cha
Trvanlivost
V uzavřené nádobě či vakuovém sáčku vydrží 3 - 4 roky.