Čaj starého mistra



Tuto položku již máte objednanou, chcete přiobjednat další?
Objednat

Stárnoucí čaj podobný puerhu, vyroben je však z jiného kultivaru a jinou metodou.

Nejznámější stárnoucí čaje - puerhy - se vyrábí v provincii Yunnan. Lístky archivního Čaje starého mistra pochází však z provincie An - Chuej a byly pojmenovány po mistrovi Li Čching-jünovi, který se údajně dožil téměř 200 let.

Charakter čaje:
List
  • vzhled: hnědé, čedočerné lístky bez tipsů
  • vůně: sladká, vlhce zemitá, s tóny bílého pepře a kardamonu
  • vylouhovaný list: voní po vlhké prsti, kola ořeších a chilli
Nálev
  • barva: hnědočervený, lehce zakalený
  • vůně: mírně zemitá, kouřová, s tóny čokolády a koření
  • chuť: plná, zemitá a přesto lehká, evokuje kakaové slupky cascara
  • dochuť: cukrově zemitá, dlouhá, nahořklá
Příprava
  • množství listu: 5-7 gramů čaje na 0,5 litru
  • teplota vody: 100 °C
  • délka louhování: 3 minuty
  • počet nálevů: 3
  • doporučujeme připravit metodou Gong Fu Cha
Trvanlivost
prakticky neomezená, ideální čaj k archivaci